10. kesäkuuta 2024

MAANANTAIN KUULUMISET

 On tullut puuhasteltua yhtä sun toista. Etupäässä viime päivät katseltua urheilua tv:stä. Tennistä ja yleisurheilua. Välillä meinasin väsyä ruudun katselemiseen totaalisesti, mutta otin kupposen espressoa ja taas jaksoin. On se niin kovaa tämä penkkiurheileminen.

Kävin erään ystäväni kanssa hengailemassa kauppakeskuksessa. Tallusteltiin ympäriinsä, piipahdettiin sisälle kauppoihin, emmekä aina mitään edes ostaneet. Eksotiikkamyymälä Alanyassa kävimme myös ihmettelemässä melkein metrin mittaisia salkopavun näköisiä kasviksia. Ystäväni osti valkosipuleita, koska näyttivät turvallisilta. Minä puiolestani juustoa ja jättipussillisen Romana-salaattia. Siirryimme kahvilaan kahville, jonka katosta ei ystäväni pitänyt. Minä en ollut mitään mieltä, vaan keskityin leivoksen ja kahvin nauttimiseen. Sitten Telia-mies pysäytti meidät ja vaihdoin liittymää. Yhtiö, johon olin aikaisemmin kuulunut, heräsi ja alkoi pommitaa paremmilla vaihtoehdoilla ja oli minua pitänyt kuulemma tärkeänä asiakkaana. Miksi ei tehty tarjouksia silloin, kun olin "tärkeä asiakas"? Erkanin ystävästäni ja tulin kotiin salaatin, juuston ja uuden liittymän kanssa.

Tänään olen kohtapuoliin lähdössä kauppaan ennen kuin urheileminen Roomassa taas alkaa. On seipään karsinta. Seiväshyppy on laji, josta kovasti pidän. Se taas luultavasti johtuu siitä, että isäni hommasi meille aina liput seipään purukasan lähelle Helsingin Stadionilla. Näimme hyvin purun lentävän hyppääjän pudotessa neljästä ja puolesta metristä, jota korkeutta pidettiin suorastaan ihmeenä. On tänään muitakin karsintoja, jotta on kiirehdittävä kaupasta kotiin nähdäkseni aamu-urheilua Italiasta. Ja huomenna urheilusta huolimatta Stadiin kuten seuraavanakin päivänä.

Uudet mepit valittu Brysseliin. Eduskuntaan pääsi Euroopan parlamenttiin  äänestettyjen tilalle uusia kasvoja. Eräs  meppiläinen oli juossut Roomassa puolimaratonin, mutta siinä tulos ei ollut yhtä hulppea kuin äänestyksessä. Onnea uusille parlamentaarikoille.

Alan tälläytyä kauppareissua verten. Hyvää uutta juuri alkanutta tätä viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti