11. joulukuuta 2023

VALMISTA

 Joulu on laitettu. Tarkoittaa kaikkien joulutavaroiden olemista esillä ja paikoillaan aivan keittiön pöydän poppanaa myöten. Olen kiipeillyt, kumarrellut, kurkottanut ja ollut maaten lattialla tekemässä sitä sun tätä.Saatuani kaiken valmiiksi, sytytin palamaan ja siinä oli todellakin minun kotini joulu. No, olin minä ajatellut, etten vaivaudu, mutta jäihän tuo vain nopeasti ohimeneväksi ajatukseksi.

H tekstiviestitti Turkinmaalta, että talvi sinnekin tullut, mutta ankaran vesisateen ja julmetun ukonilman muodossa. Suomi-tyttö ei ollut elämässään eikä kuuna kullan valkeana ikinä kokenut moista salamointia ja jyrinää.  Vettä tuli kuin aisaa. Ikkunasta oli katsellut ja hiukan pelännyt Luontoäidin mellastamista.  Onhan aina komeaa näytelmää!

Jaahas, tämän viikon torstaina pannaan jälleen kerran kansalaisten elämä hankalaksi lakon vuoksi. Ei kuulemma pelaa yleiset kulkuneuvot ja tiedossa muutakin harmia. No, onhan omat autot. Ei kaikilla kuitenkaan. Kimppakyyti? Apostolin kyyti? Jäädään kotiin? Minua nyt ei tämä työtaistelu kosketa, kun kaikki on muutenkin kävelymatkan päässä, mutta ne muut ihmiset...  Eikö ikinä voida sopia asioita sivistyneiden ihmisten tapaan???

Päivätolkulla olen aikonut viedä roskat. Tänään? Huomenna kauppareissun yhteydessä? Miten sekin homma joskus mättää? Hyvä puoli asiassa on se, että ei roskapusseja voi ikuisesti kotonakaan pitää. Helpompaa tämä täällä on kuitenkin kuin mökillä aikoinaan. Kaikkea ei voinut takassa polttaa, piti pakata autoon ja viedä 10 km:n päähän kaupan roskikseen. Meillä oli sopimus. Oli meillä tietysti komposti, mutta se vain tiettyjä jätteitä varten. Niin, että tämä kompuroiminen tämän talon roskikseen on totisesti helpompaa. Marinat pois.

Kyllä on niin harmaata ja vilposen näköistä ulkona. Lumessa pihalla näkyy sekä ihmisen että jänisten jälkiä. Enkä jälkimmäisiä sekoita mitenkään koirien jälkiin. Mitä varten muuten pitää mennä tarpomaan umpihankeen? Tekisivät edes enkelin kuvia. Taloyhtiössä on uusi huoltofirma ja niin on siististi lanattu ettei kahden edellisen huoltofirman aikana kertaakaan. Ainakin näin aluksi, toivottavasti huolellisuus on kokoaikaista.

Tässä tämänpäiväinen höpötys. Ottakaa tai jättäkää. 


2 kommenttia: