17. lokakuuta 2024

TÄLLAISTA TORSTAINA

 Itiksen kauppahallista käsintehtyä suklaata ja Valkea kuulas-omenia. Käväisin myös vastikään avatussa aasialaisessa kaupassa, jossa pääpaino näkyi olevan japanilaisilla tuotteilla. Menen uudestaan, kunhan ensin etsin reseptin, jonne jotain japanilaista tarvitaan. 

Tuomaan markkinatkin alkavat ensi kuun lopussa, että siis sinne. Joulua jo kaupoissa esillä ja alkoholittomien glögien lajivalikoima suuri. Toki on alkoholin kanssakin. Mutta ensin pitää kahlata halloweenin läpi. En laita minkäänlaista rekvisiittaa kotiin siihen liittyen. Satsaan aikanaan jouluun enemmän. Vaikka viime vuonna päätin, että minun jouluni saa olla ilman joulua. Nyt puhaltavat taas uudet tuulet.

Piti lähtemäni tänään Stadiin, mutta kipeänä ollut varvas estää lähdön. Rämmin kuitenkin halliin, kun olin ensin topannut kengän täyteen lampaan villaa. Huomenna tulee luokseni eräs Otto. Oli jo eräänä päivänä. Semmoinen 186 senttiä pitkä nuori mies. Mitäkö varten tulee? Ehkä kerron joskus. 

Kyllä piha on nyt niin keltainen että. Sinnikkäästi puut pitävät lehtensä. Väriä riittää. Ehdotin ystävälleni kävelyä, mutta kieltäydyin tarpomasta metsässä, yleensä siis jossain ruskan seassa. Ehkä kävelemme ensin asfaltilla ja sitten menemme kauppakeskukseen vohvelille. Näin paikan eräänä päivänä ja vohveleita valmisti aasialainen kaveri. Kahviakin on tarjolla. Sinne haluan rankan kävelyn jälkeen. Minusta mukavampi yhdistelmä kahvi ja vohveli kuin kahvi ja leivos.

E voi hyvin Oulussa ja L Vantaalla. Kummankin kanssa vaihdoin eilen kuulumisia. Minäkin voin hyvin Helsingissä.  Ja voin vielä paremmin, kun saan maistettua ostamaani suklaata. Taidan valikoida rasiasta shampanjapralinen. Myyjä näytti kauhistuneelta, kun käytin rahvaanomaisesti sanaa "konvehti". Alkoi hävettää ihan. Valitsin itse rasiaan pralinet. Ovat Suomessa tehtyjä ja mainos, jonka sain mukaan, kertoo  "made with traceable & sustainable cocoa beans".  Miksiköhän sekin pitää olla englanniksi?

Mukavaa syyspäivän jatkoa meille kaikille.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti