7. lokakuuta 2024

HOKKUS POKKUS: HIUKSET PITENIVÄT VIIKOSSA

Sunnuntain TTK katsottu. Vappu Pimiä kuulemma säväytti pitkillä hiuksillaan, kun omat ovat oikeasti lyhyet. Mitähän kummallista ja ihmettelemisen aihetta siinä on, että hiusten pituus vaihtelee? Vaihtelee värikin. Tällainen on tätä päivää. Taitava kampaaja osaa. Minä en ollenkaan ollut ällikällä lyöty Vappu Pimiän yhtäkkisistä pitkistä hiuksista. Ties minkälaiset ovat ensi kerralla?

En muuten saanut loppuun asti George Orwellin kirjaa. Eikä George Orwell ole kuulemma kirjailijan oikea nimi. Mika Waltarikin oli joskus Kristian Korppi. Ja kaikkien tuntema Oscar Wilde oli salanimeltään Sebastian Melmroth. Passissa on toki oikea nimi aina. Ei minullakaan lue siinä Stadin Friidu.

Pikkuserkku Kotkasta soitti. Ovat vielä mökillä. Mikäpäs siinä. Kaunista syksyä, syksyn värejä ja mökissä lämmintä ja mukavaa. Minäkin tykkäsin mökkiaikana syksystä. Sienestämistä, metsän tuoksuja, pehmeää sammalta eikä hyttysen hyttystä. En enää ehkä olisi yhtä innostunut rämpimään samoissa maisemissa, eikä ole mökkiäkään. Tai ehkä se on, mutta nyt omistajat ovat muita. Pantiin aikanaan myyntiin. Ajettiin ystävien luo Tampereelle ja kysyttiin heti ovella "ostatteko mökin?" Sanoivat ostavansa ja tehtiin kaupat. Tilattiin muuttoauto. Olihan sitä oltu mökkiläisiä jo vuosikaudet. Alkoivat puhaltaa uudet tuulet ja minusta tuli myöhemmin leski. Tänä syksynä yhdeksän vuotta. Olen tottunut, eikä elämä ole yhtään hullumpaa.

Helsingissä on taas silakkamarkkinat ja kävin katsastamassa. En ostanut mitään. Katselin tovin Biennaali-paviljonkia, jonka Helsinki aikoo purkaa, eikä kansa purkamisesta tykkää. Lohisoppaa oli myytävänä, mutta minä menin Stockmannin Sampanjabaariin syömään voileivän ja juuomaan lasillisen Bollinger-sampanjaa. Kenkäosasto houkutti, mutta pidin lujasti järjen päässä, enkä ostanut yli 500 euron nilkkureita, vaikka nilkkurit huusivat "osta,osta". Kotimatkalla poikkesin Rosebudiin ja ostin kaksi pokkaria: W. Somerset Maugham Näyttelijätär ja  Kari Hotakainen Ihmisen osa.

Kiva päivä.





1 kommentti:

  1. Terveisiä minultakin täältä Kotkasta! Onko pikkuserkullasi mökki jossakin monista saarista vai vaan meren rannalla!
    Syksy etenee ja vaikka se ei ole minun vuodenaikani niin luontoon ilmestyneet ruskavärit ovat kivaa katseltavaa. Mukavaa syksyn jatkoa sinullekin!

    VastaaPoista