6. lokakuuta 2024

PITÄISIKÖ?

 Pitäisikö katsoa joku Harry Potter- elokuva? On alkanut tuntua, että se kuuluisi asiaan ellei ihan sivistykseen. Pottereitahan on nyt tyrkyllä tv:ssä, että jos ihan ottaisin ja katselisin. yhden. Tietokilpailukysymyksiin kuuluu ainakin yksi Potter-kysymys usein: kuka on Harry Potterin pahin vihollinen? Olen oppinut, että se on Voldemort, joka on myös yrittänyt tappaa Harryn. Tiedän Pottereista myös Tylypahkan ja J.K. Rowlingin. Aika paljon tietämystä, vaikka en ole lukenut ensimmäistäkään Potter-kirjaa tai nähnyt elokuvaa.

Olen myös rokottautunut. Pääsin ystäväni pojan kyydillä ja hänen vaimonsa sairaanhoitajana järjesti minut mukaan ja niin me, ystäväni ja minä, saimme pistoksemme. Enää en pysy laskuissa, monesko koronarokotus se kohdallani oli. Influenssaakin vastaan minua pistettiin. Ei mitään oireita, paitsi koronapuoli olkavarressa oli  hiukan arka. Pistosten jälkeen vei ystäväni poika meidät Töölön Fazerille ja söimme ihan leivoksetkin. Kivaa oli entisillä kotinurkilla käväistä. Annoin katseeni viivähtää vanhan kotini parvekkeella, jossa niin usin katselimme Topeliuksenkadun liikennettä. 

Lehtipuissa vielä lehdet, mutta aika sotkuisen näköisinä, Ruskaa ei oikeastaan edusta mikään tämän talon pihalla. Ihanasti on jo huopahattuilmoja pidellyt ja partsilla sinnittelee vielä yksi pelargoniapuska. Nuppuja on, mutta takuulla eivät ehdi enää aueta. Kanervia en aio hankkia. Joskus on sitäkin tehty. Kyllä parveke saa nyt rauhassa odotella ensi kevättä. Kunhan saan tuolien pehmusteet talvisäilöön.

Kuudes päivä jo lokakuuta. Tässä kuussa päättyy kesäaika. Taas siirrellään. Moni kelloja, minä viisareita. Tänään ei mitään tärkeää puuhastelua. Jos saisin vaikka George Orwellin kirjan luetuksi loppuun. Huomenna jälleen liikkeelle. Arkipäivät mukavampia kuin toimettomat sunnuntait.



1 kommentti:

  1. Kiitos Juttutupa muistutuksesta jokunen kirjoitus sitten. Piipahdin siellä eilen ystäväni kanssa ja meno oli riehakasta. Olen käynyt paikassa ehkä neljäkymmentä vuotta sitten, mutta kummasti tuntui tutulta. Ystävälleni kerta oli ensimmäinen. Hyvää livemusiikkia ja ilmaista - Helsingissä! Marita

    VastaaPoista