3. tammikuuta 2011

ALKUVUODEN UUTISIA

Uusi päivä ja uudet kujeet,kuten sitä sanotaan.Kujeista en nyt tiedä.Ulos kuitenkin aion miestä lykkimään lähikauppaan,kun näkyy olevan piha aurattu ja rapun edusta putsattu lumesta.Eihän sitä tiedä,koska taas lisää tupruttelee ja panee monet liikuntarajoitteiset,oma mies mukaan lukien,sisätiloissa piileskelemään.

Kylmä talvi verottaa jo etelämpänä Euroopassa talvehtivien muuttolintujenkin määrää.Se taas tietää,että keväällä Suomeen tulijoiden joukot ovat pienempiä.Miten on sitten kottaraisten laita,kun ovat muutenkin häviämässä Suomen luonnosta? Tämän totesin mökkiaikana.Alkuvuosina pöntöistä oli riitaa pesimisaikaan ja sitten vuosien kuluessa niitä jäi kirjosiepoille ja muille asuttaviksi,kun kottaraisporukat olivat huomattavasti pienentyneet.Kottarainen on hieno lintu,hienostunut ja tyylikäs.Aivan toista maata kuin räkättirastas, joka vaikuttaa boheemilta ja hulivililtä.Eron huomasi selvästi,kun kumpiakin oli pihapiirissä.Tuli tiiviisti seurattua siivekkäiden elämää lepakot mukaan lukien.Nyt täällä pihaa hallitsevat harakat,varikset ja kesäaikaan lokit pikkulintujen ohella.Hyvä edes niin,sillä tyystin hiljainen maailma eläimistä olisi kauhistus ja pelottava.Tätä on ennustettu tapahtuvaksi jossain vaiheessa.Ihmisen omasta toimesta.

Japanissa Mochi-riisikakut ovat tappavia uudenvuoden herkkuja.Näin kertoo H.S.netti ja panee miettimään aasialaisen ruuan "terveellisyyttä". Nämä kakut ovat kuulemma sitkeitä,tarttuvat kurkkuun ja estävät hengittämisen.Pitäisi pilkkoa pienen pieniin paloihin ennen suuhun panemista,mutta kuudelta ihmiseltä Tokiossa tämä jäi tekemättä ja hullusti kävi.Pallokalan syöminen on myös riskaapelia hommaa.Kalakokki on kuulemma koulutettu juuri tämän myös tappavan ruuan käsittelyssä,että vain ne kalan osat,joista ei syödessä henki lähde,tarjoillaan aterioijalle.Onhan se kuin venäläistä rulettia,kun saa eteensä pallokala-aterian ja panee palan kalasta suuhunsa.En kokeilisi,vaikka yleensä olen sitä mieltä,että kerran voi aina maistaa.

Kummia kuuluu myös USAn osavaltio Arkansasista.Näin vuoden alussa oli taivaalta tipahtanut 5000 lintua kuolleena maahan.Seuraavaksi havaittiin joen rantamilla makaavan veden tuomina 100 000 henkitoreissaan olevaa kalaa. Veikkaavat rajuilmaa sekä mahdollisesti uuden vuoden tulemisen kunniaksi ammuttuja raketteja.Hurjalta tuntuu.Jäänee ikuisiksi ajoiksi siihen lokeroon,jossa on jo entuudestaan käsittämättömiä ja järjen vastaisia asioita.Eihän sitäkään ole pystytty ratkaisemaan,miksi valaat tulevat rannoille sankoin joukoin kuolemaan. Itsemurha? Protesti meren saastumista vastaan? Valaiden uskonlahko,jossa pääpappivalas määrää tämänkaltaisen hengenlähdön ikuisen autuuden toivossa? Mistä näistä tietää.

Niin,ja sitten se naisparka,joka jäi Ruotsissa Kalmarin linnaan pihalle vangiksi,kun linna suljettiin.Paleltui kuoliaaksi.Aamulla vahtimestari löysi kalmon.Nainen oli potenut mielenterveysongelmia,josta johtunee linnassa piilottelu vahtimestarien tarkastaessa,että kaikki vierailijat ovat poistuneet.Tarkastukset on pantava uusiksi ja joka soppi tarkistettava ennen uksien lukitsemista.Ikävä tapahtuma kuitenkin.
Australiassa romahti elokuvateatterin katto.Eurajoella mies kuoli kiven alle, Australian suurtulvissa kuolonuhreja jne jne.Uutiset pullottavat kurjia uutisia.Missä enää maailmassa on auvoista?

No,onnelliseksi asiaksi voisi kutsua seuraavaa uudistusta. Sosiaali- ja terveysministeriö panee puhtia siihen asiaan,että terveyskeskuksiin pääsisi puhelimitse säällisen ajan kuluessa.Joku kertoo jonottaneensa tunteja! Minullakin mennyt 45min. Nyt peruspalveluministeri Paula Risikon mukaan helmikuussa alkaisi maksimiaika puhelinjonossa olla 5min. Saas nähdä.Miten se mukamas järjestyy,kun syyt ovat olleet tähän asti henkilökunnan vähyydestä ja kiireestä johtuvaa? Näin ainakin ovat kertoneet,kun olen kysynyt tuohtuneena syytä vastaamattomuuteen.Odotan suurella mielenkiinnolla uutta asiakasmyönteisempää järjestelyä.Mutta ikuisen epäilijän sydämellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti