15. syyskuuta 2025

URHEILUA, URHEILUA, ENEMMÄN URHEILUA

 Tässä minä taas kirjoittelemassa yleisurheilua silmät ja korvat täynnä. Katselen tv:stä jopa öisin, kun ei nukuta. Kuuden tunnin ero Tokion hyväksi panee livekatseluajat hiukan omituisiksi suomalaisen kannalta. Riemua mikä näkyy urheilijalla ollessaan paras on hauska seurata, Niin vilpitöntä ja aitoa iloa. Joskus se laantuu jonkun toisen viedessä parhaana olemisen. Urheilumaailma on kovaa.

Pikkuhiljaa tässä muuten mennään suurempia kokemuksia vailla. Kauppareissut, lukemista ja nyt yleisurheilua. Siinä se. Pakastimeen on saatava tilaa että voi panna uutta. Syömällä saa. Tänään omena-kaali-lihalaatikkoa. Seuraavaksi siirryn taas wokkailun pariin. Gong bau-kanaa tai puuhun kiipeävät muurahaiset tai jotain muuta eksoottista.

Tuulee niin turkasesti. Puut notkuilevat pihalla, koivuista satelee keltaisia lehtiä. Edelleen on roskismatka hankaloituneenaa. Taloyhtiö siirtyy maalämpöön ja osa pihasta kahden talon yhtiössö on suljettu. Minäkin vien roskani yleistä jalkakäytävää pitkin, josta käännyn nurmikolle kohti roskiskatosta. No, ei tämmöinen kurvittelu enää kauaa kestä. Saavat energiakaivot kaivettua.

Helsingin uuden taidemuseon nimi sai kuopiolaiset takajaloilleen. Heillä kun on jo Kumma-niminen museo. Helsingissä lohdutettiin, että Kumma-nimi on arkkitehtien antama työnimi. Lopullisesta ei ole vielä edes päätetty, eikä se tule olemaan Kumma. Museota ei ole vielä aloitettu rakentaa. Vasta piirustuspöydällä valmiina.

Odotan kärsimättömästi Ateneumin uutta näyttelya Gallen-Kallela- Klimt & Wien, joka avautuu 26.9. Gustav Klimt on yksi mielitaiteilijoistani. Minulla on Suudelma Prahasta ostetun maljakon kyljessä ja kahvimukeissa kuvia hänen julisteistaan. Kirjakin taiteilijasta hyllyssä. Olen näyttelyissä Euroopassa katsellut hänen töitään suuren ihastuksen vallassa. Nyt näen niitä Ateneumissa.

Pitää pukeutua. Kohta alkaa Tokion jo kilpailluista lajeista kooste ja vähän  myöhemmin saamme nauttia illan livenä. Kello juuri nyt Tokiossa  neljän kieppeillä iltapäivällä.




3 kommenttia:

  1. Lihakaalilaatikko on yksi suosikkejani mutta että omenaa joukkoon? Voi toimiakin ja kai netistä löytyy edes joku resepti tähän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1 litra suikal. kaalia
      tilkka vettä
      2 rkl siirappia
      5 dl vettä+kasvisliemikuutio
      1.5 dl puuroriisiä
      400 g jauhelihaa
      1 rkl öljyä
      1 tl suolaa
      0.5 tl pippurisekoitusta
      4 hapokasta omenaa

      munamaito:
      3 dl maitoa+ 2 dl ruokakermaa (tai 5 dl ruokakermaa)
      2 munaa
      0.5.tl suolaa
      pippuria ja pinnalle siirappia

      Keitä kaali pehmeäksi tilkassa vettä. Mausta siirapilla. keitä riisit kypsäksi kasviliemikuutiolla maust, vedessä. Ruskista jauheliha öljyssä ja mausta. Poraa omenista kodat ja leikkaa omppu pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään kaali, riisi, jauheliha ja omenat. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Mittaa munamaidon ainekset, sekoita ja kaada vuokaan. Pinnalle siirappia. Kypsyy uunissa 175 asteessa 1.5. tuntia.
      (ohje Riitta Pojanluoman keittokirjasta "Omena" . Tammi 2006)
      Harrastan ruoan laittoa. Keittokirjoja ollut satoja. Enää muutamakymmen.

      Poista