19. maaliskuuta 2021

KYSYMYKSIÄ

 Oli soppapäivä eilen ja tänään tehdään italialaista broilerivuokaaa. Ei tässä edes lukemaan ehdi. Vastasin sentään pääkaupunkiseudun hyvinvointikyselyyn. Haluttiin tietää yhtä ja toista. Esimerkiksi voisinko olla syntynyt vaikka Karibialla? Piti olla rehellinen ja kerroin että Suomessa vaan. Miten asun ja missä, yksin vai kaksin? Elämänlaatukin piti arvioida ja olenko noin ylipäätään onnellinen ja tyytyväinen ihminen. Onnellinen tietysti, kun kuulun maailman onnellisimman kansan joukkoon. Olenko yksinäinen? En ole, vastasin reippaasti eli ruksasin sen ruudun. Syönkö kasvikset tuoreena vai kypsennettyinä? Syönkö hedelmiä? Käytänkö nuuskaa? Ja mitenkäs on alkoholin laita? Kittaanko päivittäin 10 annosta? Annos on kuulemma  8cl väkevää, 12cl mietoa viiniä tai pullollinen olutta. Onko paheita, niin kuin rahapelit tai suklaan syöminen? Onko joku motannut viime aikoina minua naamaan? Pystynkö tekemään spagaatin ja/tai kantamaan ostokset itse kotiin? Melkein tällaista kysyttiin ja minä ruksasin. Sitten panin netin kautta menemään. Eivät kuulemma juoruile eteenpäin vastauksiani  ja tunsin heti oloni turvallisemmaksi. Vaikka nimettömänä siinä vastailin.

Helsinki-Seurasta jäsenmaksulasku. Se on 25€ ja päätin edelleen seuraan kuulua, vaikka senkin toiminnot ovat tyssähtäneet koronan takia. Ehkä kuitenkin joskus elämä normalisoituu ja voin osallistua kaikenlaiseen tai olla osallistumatta. 

Katselin tv:stä eduskunnan kyselytuntia ja eräs kansanedustaja oli ilman maskia. Hän oli ainoa. On joutunut puhemiehen puhutteluun ja pitänyt pintansa. Syynä kai on uskon puute maskin tehoon. Ihmisellä saa olla tietysti periaatteensa, mutta tässä tapauksessa voisi kollegoidensa takia pukeutua vahvan suosituksen mukaisesti. Olisi kohteliasta.

Loton jätin jälleen, kuten aina ennenkin. Leikin mielikuvitusleikkejä lauantaihin asti ja katselen asuntoja Katajanokalta. Pitää ostaa uusi sohva ja kirjahyllyjä. Nyt olen organisoinut tilaa hyllyihini ottamalla niitä kirjoja pois, jotka katson uudestaan lukukelvottomiksi. Annan ne ystävälleni. Sitten taas jokunen mahtuu. Ryhdyin tähän tilan järjestelyyn, kun en ole varma, muutanko. Haiskahtaa epävarmalta.

Heräsin jälleen varhain eli hetki sitten. Kahvi odottaa juomista elefanttimukissa. Kaupunki alkaa heräillä perjantaiaamuun. Suomen liput pannaan liehumaan. On Minna Canthin ja tasa-arvon päivä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti