14. maaliskuuta 2020

KAAPISSA MUUTAMA RULLA

Täällä istun enkä muuta voi!  Päätin asettaa itseni valikoituun karanteeniin koronaviruksen takia. En siis matkusta metrolla mihinkään, enkä istuksi ostoskeskuksen penkeillä, mutta muuten elän normaalisti. On kuitenkin lähdettävä kauppaan, kun appelsiinit loppuvat kotona. En jää hengailemaan minnekään ja pidän vaaditun/suositellun metrin välin toiseen ihmiseen. En tiedä, onko pelkkää mielikuvitusta, mutta katsoessani ikkunasta, tuntuu kuin ihmisiä liikkuisi tavallista vähemmän ulkona. Soitin eilen Italiaan varmistuakseni ystäväni hyvinvoinnista, koska kirjeet eivät välillämme ole kulkeneet kertaakaan tänä vuonna. Kumpikin on niitä lähettänyt. Ystäväni puoliso vastasi puhelimeen  ja "momento", ystäväni tuli. Voivat hyvin, eikä vielä kotona asuva poika päästä heitä ulos ollenkaan. Italiassa tilanne vakavampi kuin meillä. Toistaiseksi, mutta pahaa povataan. Ja miksi ei myös Suomessa? Ei tämä mikään erikoispaikka ole.

On pohdittu, miksi juuri wc-paperia on hamstrattu viruksen jyllätessä maailmalla? Onko tuo tuote tärkein, jos tulisi maailmanloppu? Paperitehtaat joutuivat painamaan täysillä ja kauppiaat huolestuivat tyhjien hyllyjen takia. Minäkin katsoin kaappiin, on muutama rulla. Riittäköön. Pihalla on koivuja ja koivuissa tuohta. En ole muutakaan hamstrannut. En edes maitopulveria, jolla myös kuulemma kova menekki. Pakastimessa minulla hiukan sitä ja tätä, joita siellä on aina. Kirjoja luettavana yöpöydällä ja kahvikapseleita keittiön kaapissa. Mikäs hätä tässä?

Karroin aiemmin ostaneeni kirjoja, joista yksi P.D.Jamesin Mistelimurha. Tunnustan tässä ja nyt, etten tiennyt mitään Jamesista. Totta kai piti googlata. Ensinnäkin hän on/oli nainen, vaikka nimikirjaimista voisi muuta luulla. Avioliiton kautta sukunimi muuttui Whiteksi, kirjailijanimeksi jäi James. Phyllis Dorothy White eli vuosina 1920-2014 ja oli Britannian kuuluisimpia rikoskirjailijoita. Tutustun häneen nyt ensimmäisen kerran. Jos tykästyn, on muitakin suomennettuja häneltä.

Alan tästä vähitellen tämän karanteenilauantain viettoon. Panen pyykkikoneen toimintaan ja myöhemmin valmistan vihannespaistoksen. Sen valmistuessa syön mansikoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti